045 1241213 info@kranu.fi

Kranu Oy:n eräs sloganeista on “Vain yksi voi olla ensimmäinen.” Tarkempaa syntytarinaa en enää tarkalleen tälle sloganille muista muuta kuin, että se oli sellainen yhtäkkinen ajatus.

Sloganiin kiteytyy hakukoneoptimoinnin luonne tietyllä tavalla. Jokaisella hakusanalla vain yksi hakutulos on ensimmäisenä ja sillä siisti. Vaikka useampi yritys kilpailisi jostain hakusanasta ja molemmat yritykset osaisivat asiansa, niin silti niistä vain toinen voi olla ensimmäisenä.

Aikoinaan olin kilpaurheilija ja tietty voittamisen halu on palanut sisälläni aina. Vuosia sitten miettiessäni tulevan yritykseni toimialaa ja koin hakukoneoptimoinnin olevan juuri edellä mainitusta syystä jotenkin lähempänä sydäntäni kuin monet muut toimialat.

Tein ohjelmistokehitystä noin kymmenen vuotta ja saman toiminnallisuuden voi ohjelmoida useampi henkilö ja harvoin koodareiden koodeja vertaillaan keskenään kunhan asiat toimii. Toisaalta myös hakukoneoptimointi on vain osa yrityksen markkinointia eli isommassa mittakaavassa ei aina ole merkitystä, jos yksi hakusana onkin vaikka vasta toisena.

Vertailu on kuitenkin sisäänrakennettu tähän toimialaan ja aina siitä saa kiksit, kun se ensimmäinen sija lopulta irtoaa.

Jarno Tuovinen