045 1241213 info@kranu.fi

Osteopatia on täysin turvallinen hoitomuoto myös aivan pienillekin lapsille. Lasten kohdalla osteopatia toteutetaan lapsen ehdoilla. Osteopaatti voi tutkia ja hoitaa lasta tämän leikkiessä, tai esimerkiksi lapsen istuessa vanhemman sylissä.

Synnytys

Kohtuaika ja synnytys saattavat aiheuttaa vauvojen kehoon jännitystiloja, sillä vauva joutuu olemaan kohdussa ja synnytysvaiheessa välillä hyvinkin ahtaasti. Kehon jännitystilat voivat näkyä vauvan käyttätymisessä mm. vatsavaivoina, itkuherkkyytenä, pulautteluna, tai esimerkiksi raajojen pituuseroina. Myös ylivireys ja syömättömyys voivat johtua vauvan kehon jännitystilasta. Mm. näihin ongelmiin osteopatia voi olla arvokas apu.

Osteopaattinen hoito

Osteopaatti ei kohdista vauvan kehoon painetta kuin kevyesti, eli hoito on lapselle hyvin hellävaraista. Sillä pyritään tukemaan lapsen kehon luonnollista avautumista ja takaamaan hyvät puitteet kasvulle ja kehitykselle. Osteopatialla voidaan edesauttaa myös imetyksen sujuvuutta. Tästä on hyötyä erityisesti silloin, kun vauvalla on synnynnäinen rakennepoikkeamma suussa, tai sellainen on operoitu. Tällaisia imetyksen sujuvuuteen vaikuttavia poikkeamia ovat esimerkiksi kireä kieli- tai huulijänne sekä erilaiset halkiot.

Taaperoiässä osteopatiaklinikalle tuotu lapsi kärsii yleensä jonkin fyysisen trauman, kuten putoamisen tai kaatumisen aiheuttamasta kivusta tai jännitystilasta. Myös pitkään jatkuvat flunssa- ja korvatulehduskierteet ovat vaivoja, joihin haetaan usein helpotusta osteopatiasta.

Hoidon vaikutus

Lapsen kasvua ja kehitystä pyritään tukemaan kaikin tavoin. Mikäli niissä huomataan viivästymistä tai poikkeamaa, voi osteopaatin puoleen kääntyminen olla paikallaan. Osteopaatti voi auttaa myös erilaisten purentaongelmien hoidossa.  Osteopatian onkin todettu olevan tehokas tukihoito mm. oikomishoitojen yhteydessä. Hoitoa suositellaan myös erilaisten selittämättömien kiputilojen ja vaivojen selvittämiseen, sillä usein tällaiset pitkäaikaiset, selittämättömät vaivat vaikuttavat lapsen ja nuoren elämään hyvin paljon. Lapsen varttuessa osteopatiaklinikalle hakeutumisen syyt alkavat olla yhä enemmän samoja kuin aikuisilla.